Wat maakt het dieet van het Dieetcentrum Zoersel zo uniek?
Het dieetprogramma van het Dieetcentrum Zoersel is uniek omdat het volledig afgestemd wordt op de behoeften van uw lichaam. Uw dieet is voor u persoonlijk gemaakt, rekening houdend met een aantal persoonlijke parameters. U krijgt geen kopie van een algemeen geldend dieet, maar een speciaal op uw behoeften afgestemd dieet.
Het voordeel van het persoonlijk dieet van het Dieetcentrum Zoersel is dat het gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek betreffende hormonen en voeding.
top

Hoe weet ik hoeveel ik moet afvallen?
Net zoals een algemeen dieet niet het ideale is voor uw lichaam, kan een algemeen geldende formule niet correct uw ideale gewicht berekenen. Om te bepalen hoeveel u zou moeten afvallen, houden we rekening met een aantal persoonlijke gegevens.
top

Kunnen mijn huidige gezondheidstoestand en de medicijnen die ik neem dit dieet beïnvloeden?
Het inschrijvingsformulier dat u invult voor dit dieetprogramma bevat een rubriek voor uw medische geschiedenis en de medicatie die u neemt. Bij het opstellen van uw dieet houden we hier terdege rekening mee.
Dit dieet is niet geschikt voor jongeren onder de 15 jaar, zwangeren, vrouwen die borstvoeding geven en veganisten. Voor vegetariërs stelt dit dieet geen enkel probleem.
top

Bij vele diëten heeft men nadien een loshangende huid. Wat kan ik verwachten na het dieet van het Dieetcentrum Zoersel?
Dagelijks sterven er talloze huidcellen af en worden er nieuwe opgebouwd. Het groeihormoon is zeer nauw betrokken bij dit proces. Aangezien het groeihormoon met het dieet weer op zijn normale niveau wordt gebracht, zal het er ook voor zorgen dat uw huid strak blijft.
Ondanks het feit dat u met het dieet snel afvalt, zult u geen last hebben van bijkomende rimpels, overtollige of loshangende huid.
top

Is dit een calorieëndieet?
Nee, u moet absoluut geen calorieën tellen. De combinaties en de hoeveelheden van de verschillende soorten voeding zijn van belang bij dit dieet.
top

Is het een dieet met een hoog proteïnegehalte?
Nee, het dieetprogramma bestaat uit voeding van verschillende voedingsgroepen. Het is een evenwichtig eetschema.
top

Kan ik mijn dieetprogramma aan familie of vrienden geven om te volgen?
Uw persoonlijk dieetprogramma is opgesteld volgens de behoeften van uw lichaam. Het zal dus niet hetzelfde effect teweeg brengen bij iemand anders. Het kan zelfs zijn of haar hormoonbalans verstoren. Dit kan uiteindelijk leiden tot ziekte. Er zijn gevallen bekend van mensen die in het begin gewicht verloren, maar al gauw na het stoppen van het dieet weer evenveel bijkwamen, omdat het dieet niet voor hen bedoeld was en dus niet op de gepaste wijze hun hormonen activeerde.
top

Is het nodig om tijdens het dieet een multivitaminepreparaat te gebruiken?
In onze moderne samenleving heeft elke volwassene voordeel bij het gebruik van essentiële vitaminen, mineralen en sporenelementen naast zijn of haar dieet. Wij raden u daarom aan om tijdens het dieet een multivitaminepreparaat te gebruiken.
top

Hoe lang zal ik het dieet moeten volgen?
De duur van het dieet hangt af van meerdere factoren zoals het hormonale evenwicht, uw leeftijd, uw geslacht, het totale gewicht dat u moet afvallen en dergelijke. De gemiddelde tijd van het dieetprogramma van vroegere cliënten is 2 tot 4 maanden met een gemiddeld gewichtsverlies van 6 tot 40 kilo.
top

Zal ik na het dieet weer normaal kunnen eten?
Als u zich houdt aan de instructies van het dieet en het stabilisatieprogramma nauwgezet volgt, dan kunt u nadien normale, gezonde voeding gebruiken zonder bij te komen.
top

Wat is het stabilisatieprogramma en welke invloed heeft het op mijn dieet?
De laatste fase van uw dieetprogramma bestaat uit de stabilisatieperiode. In deze fase heeft uw lichaam zijn evenwicht herwonnen (u bent nu het overtollige gewicht, vet, vocht en afvalstoffen kwijt!). In deze 3 weken van stabilisatie wordt het voedsel dat u tijdens uw dieet niet mocht nuttigen weer geïntroduceerd in uw dagelijkse voeding. Door deze voeding systematisch terug te gebruiken kan het lichaam zich geleidelijk aanpassen zonder dat het hierop reageert met gewichtstoename. Door deze methode hoeft u niet te vrezen voor het bekende "jojo-effect".
top

Moet ik aan lichaamsbeweging doen tijdens het dieet?
Als u momenteel niet aan sport of andere lichaamsbeweging doet, begin er dan niet aan vlak voor of tijdens het dieet (vooral niet als u zeer veel overgewicht heeft). Bedenk dat uw lichaam zeer hard werkt tijdens het dieet. Het zorgt ervoor dat de hormonen in balans komen, dat het vet wordt afgebroken en dat de afvalstoffen worden geëlimineerd. Wanneer u bovendien extra sport gaat doen, zult u uw lichaam overbelasten. Als u op dit moment wel aan sport doet, raden wij u aan dit te blijven doen, maar aangepast aan uw dieet. Hier geldt vooral: luister naar uw lichaam! Als sporten te pijnlijk is of wanneer uw eetlust drastisch toeneemt, dan traint u te veel.
top